Gezinscoach en
kinder­psychologie

Wij hebben een probleem met ons kind / binnen ons gezin. Wat kan de gezinscoach van kinderpsycholoog Almere voor ons doen?

Gezinscoach en kinder­psychologie

Wij hebben een probleem met ons kind / binnen ons gezin. Wat kan de gezinscoach van kinderpsycholoog Almere voor ons doen?

Gezinscoaching

bij Psycholoog Almere

Problemen binnen het gezin

Juist bij relatieproblemen kan de communicatie binnen het gezin verstoord raken. Ouders willen hun kinderen niet met hun problemen belasten maar kinderen voelen de spanningen toch aan en reageren hierop. Kinderen vertellen hun ouders niet over hun eigen problemen, gevoelens of wensen omdat zij denken dat hun ouders ‘het al zo moeilijk hebben’ of ‘te druk hebben’. Of ze zijn bang om niet gehoord of begrepen te worden. Ook hebben kinderen (vooral tieners) vaak het idee dat ze hun eigen problemen zelf moeten kunnen oplossen.

Situaties waar gezinscoaching bij kan helpen

 • Invloed van scheiding of verlies ouder/kind op het gezin
 • Invloed van probleem/ziekte van een gezinslid op het gezin
 • Het loopt niet goed in ons (stief)gezin.
 • Mijn kinderen accepteren mijn nieuwe partner niet/mijn partner heeft moeite met mijn kinderen.
 • Mijn kind zit niet lekker in zijn/haar vel maar ik kan hem/haar niet bereiken
 • Ik heb geen grip meer op mijn tiener
 • Er zijn veel ruzies in het gezin
 • We hebben weinig contact met elkaar
 • Werkwijze van de gezinscoach

  De gezinscoach voert gesprekken met de gezinsleden. Dit gebeurt zowel individueel als gezamenlijk. De gesprekken met de gezinscoach vinden plaats bij het gezin thuis.

  Traumaverwerking en EMDR bij kinderen

  Als je wilt weten of je kind een trauma heeft opgelopen klik dan even door naar traumaverwerking.Een trauma is meestal ook bij kinderen goed te behandelen. Ik gebruik onder andere de EMDR methode bij de begeleiding en behandeling van een trauma slachtoffer. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van EMDR. Uit de resultaten blijkt dat kinderen zeer goed op EMDR reageren. EMDR is een kortdurende therapievorm. Waarom EMDR zo goed werkt is nog niet geheel duidelijk. Men denkt dat door het gebruik van de EMDR methode angsten en traumatische ervaringen bij kinderen versneld worden verwerkt. Ook wordt de wisselwerking tussen de twee hersenhelften, gevoel en verstand, beter gestimuleerd.

  Meer weten over EMDR?

  Wil je meer weten over de EMDR methode, klik dan even door naar de vereniging EMDR Nederland.

  Heb je een (hulp)vraag?

  Neem vrijblijvend contact op!

  info@psycholoog-almere.nl

  Bel 06 2880 1258 of stuur een whatsapp. Mocht mijn assistente Lieke niet meteen de telefoon kunnen beantwoorden, laat dan je naam en telefoonnummer achter. Zij belt je zo snel mogelijk terug.

  Locaties
  Filipijnenstraat 92, 1339 NX Almere-Buiten
  RJH Fortuynstraat 83, 1019 WJ Amsterdam

  4 + 9 =